Gyakori kérdések

Balerina felnőtt balett oktatás BudapestenElső lépések - érkezés

 •  Weboldalunkon saját fiók kialakításával a termékek közül választhatsz jegyet, bérletet, amely megvásárlásával (előre utalás vagy helyszínen fizetés) be tudsz jelentkezni csoportos órára. Az órákra a bérletben fennálló alkalmak erejéig lehet jelentkezni, a lemondási határidőt figyelembe véve. Rendszerünk mindennap 12:00 óráig, azaz naponta délig engedi a lemondást, ezt vedd figyelembe, tehát ha látod, hogy nem tudsz eljönni az órára, akkor mondd le az alkalmat, különben a rendszer levonja a bérletből az alkalmat. Természetesen a szabad helyek számáig a helyszínen is lehet órára jelentkezni.
 •  Kérünk, hogy órakezdés előtt legalább 10-15 perccel előbb érkezz meg, hogy a szükséges rövid regisztrációt el tudjuk végezni, és rá tudj hangolódni az órára, ha először jársz Központunkban. Az első alkalommal laminált kártya készül, amelyet minden alkalommal hozz magaddal. A következő alkalmakkor már csak a kártyát kell a leolvasóhoz érintened és ha van érvényes jegyed / bérleted és órafoglalásod, akkor be tudsz menni a órára, gyorsan, könnyedén.
 •  Az órák minden esetben pontosan kezdődnek, későket nem áll módunkban beengedni!
 • Mielőtt belépsz Mozgás Központunkba kérjük, kapcsold ki, vagy halkítsd le mobilod! Itt saját és az órákat látogatók nyugalma a legfontosabb, a telefont hagyd az öltözőben!
 • Az órákon minden vendég saját felelősségére vesz részt! Oktatóink a legnagyobb figyelemmel tartják az órákat, minden résztvevőre figyelve, azonban kérjük, Te is tiszteld saját tested határait, ne erőltess semmilyen mozdulatot. Az első alkalommal, kérjük, jelezd az oktatónak, ha valamilyen sérüléssel küzdessz, vagy fájdalmaid vannak!

 

Mit hozz magaddal?

Balerina felnőtt balett oktatás Budapesten

 •  A jóga órákon gyakorláshoz szükséges eszközöket (jógamatrac, pléd) biztosítjuk! Ha mégis szeretnél saját eszközeiddel gyakorolni, hozd magaddal!
 • Személyi edzés esetén az első alkalommal, testhez símuló felsőrész és nadrág ajánlott a tartsmegfigyelés megkönnyítése érdekében. Kérünk, hogy váltó cipőt és törölközőt hozz magaddal. Személyi edzést illetve funkcionális zsírégető edzést semmiképpen ne kezdj üres gyomorral, az óra megkezdése előtt 1,5 órával ajánlott lassan felszívódó szénhidrátot és fehérjét fogyasztani (pl. jázmin/basmati rizs + natúr csirkemell). Ezeken az edzéseket se feledkezz meg a bőséges folyadékfogyasztásról. 
 •  Óráinkhoz kényelmes, szabad mozgást biztosító ruha a legideálisabb, amiben látható a lábak és a boka mozgása. Balett órára hölgyeknek javasolt a harisnya és szoknya, valamint a vállat szabadon hagyó felső rész (body, spagetti pántos top) amiben jól látható a karok mozgása. Természetesen leggings és póló is megfelelő viselet, amiben a mozdulatok kényelmesen végezhetőek.
 •  Termeinkben az órákon való részvétel balett órán gyakorló cipőben (sajátot hozhatsz, vagy vásárolhatsz recepciónkon), jógagerinctorna, kismama jóga órákon mezítláb vagy zokniban történik, edzőcipőre nem lesz szükséged! Sokaknak van gyakorló cipőjük, javasoljuk a csepp talpú balett gyakorló cipőt, a „babapiskóta” talpú nem megfelelő, így kérjük, ezt mellőzd balett óra esetén.

 

 

 • Délelőtti jóga óráinkra javasoljuk, hogy érkezz üres gyomorral! Délután vagy esti órák esetében legalább 2-3 órával az órakezdés előtt már ne egyél! A jóga órák előtt 10-15 perccel már vizet se fogyassz! Cukorbetegek, kismamák vagy szép korúak azonban figyeljenek saját szokásaik szerinti étkezésre. Olvasd el jóga etikettünket is! 
 • Gerinctorna és jóga óráinkon kortól, nemtől, testalkattól függetlenül bárki részt vehet! Kérünk azonban, hogy tájékoztasd az oktatót, ha bármilyen egészségügyi problémád, mozgásszervi panaszod van, ha menstruálsz, illetve ha várandós vagy!

 

Baba-mama torna, kismama jóga, LYB programok

Balerina felnőtt balett oktatás Budapesten, kismama jóga IX kerület A kismama jóga egyfajta áramlás, minden mozdulata lágy, könnyed. Minden gyakorlat megfelelően módosítva van, hogy nagy pocakkal is kényelmesen, biztonságosan lehessen végezni. Kevés pózt tartunk ki, a dinamikus gyakorlás a jellemző, fontos, hogy a kismama semmiképp se terhelje túl magát. Kismamák részt vehetnek jóga, stretching órákon is, azonban egyes gyakorlatok helyett pihenés javasolt, ezt az oktató minden esetben jelzi. A légző gyakorlatok az órákon segítik a helyes légzés kialakulását, amely a kismama és a baba számára is fontos. Az orvosok a 8. és a 12. hét között nem javasolják az intenzív mozgást, vagy az olyan tevékenységet, amikor az alhasi nyomás nő. (Ilyenkor ágyazódik be a placenta és statisztikailag ilyenkor a legkritikusabb a terhesség.) Ebben az időszakban inkább pihenj otthon! Utána várunk szeretettel óráinkon jógázni, de előtt konzultálj az óratartóval! Mivel minden várandósság más és más, ezért figyelj a tested jelzéseire, és minden esetben konzultálj az orvosoddal! Oktatóink szakképzettek és segítenek, amiben csak tudnak - ezért is elengedhetetlen, hogy tájékoztasd őket az állapotodról, azonban az órán csak a saját felelősségedre vehetsz részt! Kismamáknak az órarendben feltüntetett órákon túl további lehetőségeket is javasolunk pl. egyéni konzultáció dúlával, szülés felkészítés. Kismamáknak kényelmes ruhát javasolunk, zokit vagy papucsot hozhattok magatokkal. Kiemelten figyelünk, hogy a teremben ne legyen hideg, termünk az első emeleten helyezkedik el, napfényes, világos termekben zajlanak az órák. A babakocsit fel lehet hozni, ha szükséges.

 

Balerina felnőtt balett oktatás Budapesten

 • Órákra kérünk, hogy hozz magaddal törölközőt! Egyet, amit a matracodra terítesz, és egyet, amivel zuhanyzás után megtörölközöl.
 • Tiszteld meg érzékenyebb orrú társaidat és kerüld az erős parfüm vagy dezodor használatát az órákon. Zuhanyzóinkban papucs és törölköző használata kötelező.
 • Ha óra után szédülnél, esetleg enyhe fejfájásod van: ez a kevés folyadék fogyasztás tipikus jele lehet, de a helytelen légzés is kiválthatja. Igyál minél több folyadékot a nap folyamán, és próbálj meg óra alatt egyenletesen lélegezni!
 • Kezdőként, illetve ha először veszel részt az óratípuson, jelezd az oktatónak, hogy a megfelelő instrukciókkal és figyelemmel lásson el.
 • Gyakorolj rendszeresen, hetente 2-3 gyakorlás minimálisan javasolt a fejlődéshez, heti szinten ennél több órán való részvétel esetén pedig látványos fejlődés tapasztalható.
 • Személyes fejlődésed érdekében javasoljuk, hogy csatlakozz műhelyeinkhez, olvasd cikkeinket és vegyél részt előadásainkon is!
 • Kérjük, hogy az órákon a hölgyek kössék össze a hajukat, hosszú hajat kontyba, a frufrut eltűzve, mivel a lebegő haj ászanák vagy táncmozdulatok közben az arcba csapódhat, illetve a fejtartásodat is befolyásolhatja, így nem tudod a jóga vagy a balett előírásainak megfelelő fejtartást használni.
 • Ha még korábban nem jártál balett órán, vagy hónapokkal, évekkel ezelőtt igen, akkor javasoljuk a nulláról kezdő tanfolyam elvégzését, ahol 5 héten keresztül megtanulhatod az alapokat. A tanfolyam indulása után heti 2 alkalommal, összesen 8 óra bemutatásával tanítja a klasszikus balett alapjait, amely elvégzése után be lehet csatlakozni a kezdő balett órákra. Az órák egymásra épülnek, így javasoljuk, hogy senki ne hiányozzon egyik alkalomról se! A tananyag az alapokat és a rúdgyakorlatokat egyaránt oktatja, kiemelt figyelmet fordítva a testtartásra, kar és fej mozgásaira. Emellett bérletvásárlásaink esetén csatlakozhatsz a további órákhoz, ahol nyújtással vagy jógával tovább fejlesztheted tested és tudásod, hogy hatékonyabban menjen a balett is.
 • Az órákon a maximális létszám a termek befogadóképességétől függően 18, illetve 5 fő. Ez a létszám még engedi a kényelmes órát, táncolást, és a személyes figyelmet is biztosítja az oktató számára, ami minden résztvevőnek fontos. Törekszünk a kis csoportos órákra, hogy minél több figyelem jusson minden résztvevőre.
 • Ha mindenképpen ki kell menned óra közben, kérlek, a gyakorlatok közti rövid szünetekben tedd meg, hogy társaid zavartalanul gyakorolhassanak, valamint az ajtót csukd be magad után, ha ki- vagy bemész a terembe.
 • A jóga órák része a gyakorlatok utáni meditáció. A test megnyugvását célozza, kérjük, ez alatt ne beszélj, próbálj csendben maradni. Az óra fontos része a relaxáció, azonban ha ki szeretnél menni a teremből, próbálj minél halkabb lenni és annak kezdete előtt menj ki.
 • Mindenkit kérünk, hogy ügyeljen a terem és az öltözők tisztaságára és épségére! Mindannyiunk érdeke, hogy tiszta és kellemes környezetbe járjunk órákra! A Balerina Mozgás Központ egyes részei kamerával megfigyelt területek, azonban kérünk mindenkit, vigyázzon saját értékeire. A Központba érkező minden vendég a Házirendet magára kötelesnek tekinti, 10 év alatti gyermek belépése esetén a Hozzájáruló Nyilatkozat kitöltését kérjük.
 • Ha beteg vagy, kérünk, hogy a teljes gyógyulás után csatlakozz csak a csapathoz, mert betegség alatt nem lehet megfelelően koncentrálni a gyakorlatokra, valamint megfertőzheted társaidat is. Ha orvosi igazolást hozol a betegségedről, a bérletben lehetőség van jóváírni.

Balerina felnőtt balett oktatás Budapesten

 

Vendégeink részére fitt bárunkban vásárlási lehetőséget biztosítunk! Kávé, tea, szénsavas és szénsavmentes víz, müzliszeletek, táplálék kiegészítők megvásárolhatóak nálunk.

A balett órákhoz balett dresszek, balett harisnya, fitness ruházat megvásárolható recepciónkon. A spicc technikához láb tehermentesítő termékeket is megtalálsz nálunk, valamint  izomhúzódásra krémeket, izzadásgátló dezodort.

Törölköző bérlést is biztosítunk 200 Ft ellenében, az órák után a zuhanyzási lehetőség biztosított termünkben!

 

Szeretettel várunk, kérdések esetén keress bennünket izalommal!

Kapcsolat, elérhetőség

« Vissza

 

Ajánlott jegyek, bérletek, termékek