bodyART

BodyART Body és Mind órák „Amikor az erő a tudatossággal találkozik.”

A bodyART körülbelül 20 éves múltra visszatekintő edzésforma, mely Nyugat-Európából érkezett hazánkba kb. 8 évvel ezelőtt. Azóta folyamatosan fejlődik és avendégek igényeihez alkalmazkodik az óratípus. Robert Steinbacher, Alexa Leé és gyógytornász kollegáik közös munkájának gyümölcse a bodyART™ koncepció.

A bodyART™ olyan funkcionális tréning, amely segít a mindennapi életünkben használt mozgásminták könnyebb kivitelezésében. Attól függetlenül, hogy a body&mind (test és lélek) típusú órák körébe sorolható egy kemény tréningen vehet részt a kedves vendég.  Alapvetően egy lassabb tempójú óráról van szó, meditatív jellegű zenére végezzük a feladatokat.
A bodyART™ órához nem használunk eszközt csupán egy jógaszőnyeg szükséges, saját testsúllyal végzett gyakorlatokból épül fel a tréning.

A bodyART mozgásanyagát tekintve a jógából veszi a fő elemeit, de találhatunk benne pilates, stretching és gerinctorna, gyógytorna gyakorlatokat is. Egyszerre tartalmaz erősítő-, és nyújtó hatású gyakorlatokat. Minden mozdulathoz speciális légzéstechnikát alkalmazunk, amely segíti az ellazulást, így a relaxáció és a tréning együttes hatását tapasztalhatjuk meg az óra során. A bodyART™ a tudatos edzés mellett a test, lélek és szellem hármasságának harmóniáját adja.

Napjainkban egyre több emberben merül fel az igény olyan alternatív mozgásformák végrehajtása iránt, amely felszabadítja őket a mindennapi stressz alól. Ezzel egyidejűleg olyan komplex edzést keresnek, amelyben az izmok újra visszanyerik rugalmasságukat és testük újraéli annak funkcionalitását. A bodyART óra statikus és dinamikus elemeket egyaránt tartalmaz, melyek pozitívan hatnak a rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmokra is.

A bodyART-ban fontos a gyakorlatok kontrollált, tudatos kivitelezése, ebben segíti az oktató a vendéget a fokozatosság elvének betartásával. Minden gyakorlatnak létezik kezdő és haladó alternatívája, így mindenki megtalálja a bodyART-ban a számára megfelelő edzésterhelést.

Kinek ajánljuk a bodyART órákat? Mindenkinek, aki szeretné idejét aktívan, minőségi módon eltölteni, szeretne kikapcsolni, tudatosan fejlődni, miközben egy tréningen vesz részt. A bodyART™ edzéssel fejlődik az erő, hajlékonyság, egyensúlyérzék, kitartás, stabilitás, türelem, melyek olyan készségek és képességek, melyek a harmonikus mozgás és a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai. Nemtől és kortól függetlenül bárki végezheti, ha valakinek bármilyen mozgásszervi panasza van, akkor is segítünk a gyakorlatok helyes, személyre szabott kivitelezésében. A bodyART különösképpen ajánlott ülő munkát végzőknek, illetve kiegészítő mozgásként bármilyen edzés vagy tánc mellé, akár versenysportolóknak is, de önmagában is remekül megállja a helyét.

Jóga, stretching

A jóga indiai kultúrkörből származó önismereti, szellemi út. Tanulásának fontos sarokköve a tudatosság, amely az élet minden területére kiterjed. A jóga gyakorlója megtanulja megérteni a belsőjében zajló folyamatokat, ezáltal könnyebben megérti a körülötte zajló eseményeket és környezetét.

Megnézem...

Body & Mind típusú órák

Egyik fő irányvonalunk a bodyART® , és annak ágazatai. A bodyART®  a német Robert Steinbacher és Alexa Lé által kifejlesztett tréning, amely az emberi test, lélek és szellem hármas egységére épül.

Megnézem...

Edzés és nyújtás

A nyújtás fontossága megkérdőjelezhetetlen. Nyújtás nélkül az izmaink megrövidülhetnek, rugalmatlanná válnak és nagyobb eséllyel sérülhetünk le edzés közben és érezhetünk izomlázat testedzés után. A nyújtás alapfeltétele egy tökéletes edzésnek. Ahogyan a bemelegítést sem szabad elhagyni, a nyújtást is kötelező elvégezni minden edzés végén. Nem számít, hogy futottál, súlyzóztál, aerobikoztál, nyújtani kell!

Megnézem...

« Vissza

 

Ajánlott jegyek, bérletek, termékek