Kismama jóga, baba-mama torna, LYB programok

Kismama jóga a Balerina Mozgás KözpontbanKismama jóga órák: hétfő 9:00 - 10:25, kedd 19:00 - 20:25,  csütörtök 18:00 -19:25

A várandósság egy más, csodálatos élettani állapot, azonban a kismamáknak is szükségük van a mozgásra! A várandósság alatt végzett kismama jóga hozzásegíthet a könnyebb, rövidebb vajúdáshoz és szüléshez. Kisebb az esélye a császármetszésnek, gyorsabban felépül az anya a szülés után, és hamarabb visszanyeri eredeti alakját. Természetesen nem ebben az állapotban kell a kismamáknak a határaikat feszegetni, intenzíven alakot formálni, fogyókúrázni. Ahogy elkezd változni, átalakulni a kismama szervezete, ahogy felkészül az új élet táplálására, ahogy növekszik a baba és növekszik a terhelés testükre, úgy változnak az igényeink is. A testsúly növekedésével terhelődik a gerincoszlop, a medence és a lábak. Gyakoriak az ízületi-, csípő- és hátfájdalmak. A pocaklakó növekedésével gyakoriak a légzési nehézségek. A speciális gyakorlatok segítségével ezek a panaszok orvosolhatók! 

kismama jóga egyfajta áramlás, minden mozdulata lágy, könnyed. Minden gyakorlat megfelelően módosítva van, hogy nagy pocakkal is kényelmesen, biztonságosan lehessen végezni. Kevés pózt tartunk ki, a dinamikus gyakorlás a jellemző, fontos, hogy a kismama semmiképp se terhelje túl magát. Kismamák részt vehetnek bodyART órákon is, azonban egyes gyakorlatok helyett pihenés javasolt, ezt az oktató minden esetben jelzi. A kismama jógán alkalmazott gyakorlatok az órákon segítik a helyes légzés kialakulását, amely a kismama és a baba számára is fontos. Az orvosok a 8. és a 12. hét között nem javasolják az intenzív mozgást, vagy az olyan tevékenységet, amikor az alhasi nyomás nő. (Ilyenkor ágyazódik be a placenta és statisztikailag ilyenkor a legkritikusabb a terhesség.) Ebben az időszakban inkább pihenj otthon! Utána várunk szeretettel kismama jóga óráin, de előtte konzultálj az oktatóval! Mivel minden várandósság más és más, ezért figyelj a tested jelzéseire, és minden esetben kérd ki az orvosod véleményét is! Kismama jóga oktatóink szakképzettek és segítenek, amiben csak tudnak - ezért is elengedhetetlen, hogy tájékoztasd őket az állapotodról, azonban az órán csak a saját felelősségedre vehetsz részt! Kismamáknak az órarendben feltüntetett órákon túl további lehetőségeket is javasolunk pl. egyéni konzultáció dúlával, szülés felkészítés, gyógytornász javaslatok. Ezekről bővebb információt recepciónkon találhatsz.

baba-mama torna 1. és 2. - kor szerinti csoportokban!

1. óra 6 hetes - 6 hónapos babák és mamák részére hétfő 10:30 - 11:25 között,

2. óra 6 hónapnál idősebb babák és kísérőik részére: szerda 9:30-10:25

baba mama torna BalerinaA baba-mama torna egy kötetlen foglalkozás, ahol az óra menete minden esetben a kicsik igényeihez igazodik, és melynek a célja a közös kikapcsolódás, feltöltődés. Szeretettel várunk minden babát, aki már elmúlt 8 hetes, de még nincs 1,5 éves.
Miért hasznos?
•    Segít az érzelmi biztonság kialakulásában
•    Erősíti a kötődést köztetek
•    Jótékony hatással van a babád mozgáskoordinációjára
•    Pozitívan hat az idegrendszer és az egyensúlyérzék fejlődésére
•    A kisbabád korán megtapasztalja az idegenek közelségét
•    Számodra is hasznos, hisz a gyakorlatok formálják az alakot és erősítenek is
•    Az óra végi relaxáció közös pihenést tesz lehetővé számotokra

Mit hozz magaddal?
•    Enni és innivalót a babádnak
•    Kedvenc játékát, pelusát, amin érzi az otthon illatát, hogy nagyobb biztonságban érezhesse magát

tovább az órarendhez


Farkas Babett - kismama jóga oktató

"Vannak, akik úgy tartják, hogy egy bizonyos feladattal, céllal születünk a Földre, melyre még pár éves korunkig emlékszünk, és nem tudatosan, de olyan tevékenységeket részesítünk előnyben, melyek ehhez a feladathoz kapcsolódnak.

Számos gyerekkori feljegyzésem lapul a fiókom mélyén, melyekben bőszen dokumentáltam a szobámban üzemeltetett szülészet történéseit, és az ott megfordult szülők és kisbabák adatait. Gyerekként rekord számú babának adtam életet,naponta többször is hódoltam ennek a hobbimnak. 

A másik kedvelt tevékenységem a rajzolás volt, és talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a fő témám a kismamaság volt. Többnyire a képen szereplő anyuka fülig érő mosollyal tolta a kisbabáját a babakocsiban, és persze az óriási gömbölyödő pocak sem maradhatott le a rajzról, hiszen az utánpótlásról is gondoskodni szerettem volna. Az érdeklődési köröm mit sem változott az idő múlásával, így ennek köszönhetően a tudásom évről-évre folyamatosan bővült, és mivel tudásszomjam határtalan, így igyekszem minél több irányból körbejárni ezt a témakört. 

Kismamaként mindenki szeretne mindent megadni a méhében fejlődő kisbabának. Vegyük csak a különböző vizsgálatokat, szakirodalmak olvasását, vagy a gondosan berendezett babaszobát. A baba születésével sem ér véget az igyekezet, mindenből a legjobbat szeretnénk megadni Nekik. Ez mind valóban fontos dolog, a gondoskodásnak egy fajta kifejezési módja, de mire vágyik igazán minden ember, nemtől és kortól függetlenül?

Saját tapasztalatom szerint figyelemre, a tényleges figyelemre. kismama jóga, várandósság

Otthoni környezetben nehéz egyhuzamban másfél órát úgy eltölteni, hogy csak magunkra és a fejlődő magzatunkra koncentrálunk. Kizökkenthet minket a ránk váró házimunka, a babával kapcsolatos teendőink, családtagjaink, háziállataink, és nehezebben is szánjuk rá magunkat az otthoni mozgásra. Így a leghatékonyabb, ha kismamaként ellátogatsz hozzánk, ahol csak magadra koncentrálhatsz!

Ha szeretnéd, a jóga órán felmerülő kérdéseidet felteheted, vagy tapasztalatot cserélhetsz a többi anyukával, de arra a legkevésbé van szükség, hogy saját magad a többiekhez hasonlítgasd, vagy másoknak próbálj megfelelni. A Balerina Mozgás Központ olyan, mintha a nyugalom szigetére lépnél be, a környezet adott ahhoz, hogy ellazulj és boldog perceket élj meg a pocaklakóddal. 

Ha még sosem jógáztál, akkor is itt a helyed, szeretettel látunk Téged! Ennek az órának nem az a célja, hogy feszegessük a határainkat, hanem hogy kellemesen átmozgassuk magunkat, és hogy testileg és lelkileg is készüljünk arra a különleges megmérettetésre, ami majd Ránk vár.

A legjobb tudásom szerint igyekszem  a segítségetekre lenni, remélhetőleg sok kételyt és esetleges aggodalmat tudunk közösen eloszlatni, hogy a későbbiekben az igazán fontos dolgokra tudj koncentrálni. De a legfontosabb, hogy hallgass a belső hangra, hiszen senki sem tudhatja annyira, hogy mi a legjobb Neked és a babádnak, mit Te magad!" 

 

Várunk szeretettel minden hétfőn 9:00- 10:30 valamint kedden 19:00-20:30, csütörtökön 18:00 - 19:30 között kismama jógával, kismama tornával, és hétfő vagy szerda délelőtt baba-mama tornával!

tovább a jegyekhez

 

Szélésfelkészítés

Szülésfelkészítés pároknak - jelezd részünkre, mikor jönnél, és időpontot biztosítunk!

Szeretettel várunk minden 30. hetet betöltött kismamát és kísérőjét, aki segítőként lesz jelen a vajúdás alatt. Jegyzetet biztosítunk, viszont a kényelmes ruhádat semmiképp se felejtsd otthon!

Az eseményen való részvétel: 10. 000 Ft / pár

A beszélgetés főbb témái:

  •     Vajúdás szakaszainak, szülés folyamatának az ismertetése
  •     Légzéstechnikák
  •     Természetes módszerek elsajátítása, melyek megkönnyítik a vajúdást és a szülést
  •     Testhelyzetek ismertetése és begyakorlása
  •     Szülés alatti segítő szerepe, az érzelmi támogatás fontossága
  •     Ősi ismeretek, rejtett erőforrások felszínre hozása
  •     A kismamák magukba vetett hitének megerősítése
  •     Kételyek, aggodalmak eloszlatása


Jelentkezz, felvesszük a kapcsolatot Veletek és megbeszéljük, melyik a legideálisabb időpont részetekre!


LoveYourBelly Hasizomfejlesztő – és regeneráló tréning

Lapos has szülés után is? Igen! - A LoveYourBelly gyakorlatsorral

Mozgás Központunkban Krammarics Gabriella vezetésével csoportos tanfolyamot szervezünk!

Gabriella: "2 gyermekes anyukaként tudom milyen nehéz elfogadnunk a szülés után megváltozott testünket, különösen a hasunkat. Lehetnek rajta csíkok a striáktól, puha kis zsírpárnák a felszedett kilóktól, vagy egy csúnya heg a császármetszés után. Elégedetlen vagy vele? Ha szeretnéd műtét nélkül regenerálni a pocakod, és az akár több ujjnyira kinyílt hasizmod, vagy kismamaként felkészíteni a hasad a nagy megpróbáltatásra, gyere, csináljuk együtt! "

A 1,5-2 órás tréingen (ahová hozhatod a babádat is) beszélgetünk a táplálkozásról, a hasizmok szerepéről, és a regenerálás módjáról. Megtanulhatod azt az egyedülálló gyakorlatsort -LoveYourBelly-, amellyel a hasizmod minden rétegét megerősítheted, ha rendszeresen, heti 2-3 alkalommal gyakorlod otthon. Szülés után fontos a fokozatosság elve, hogy elkerüld a tested megterhelését. Fejlesztjük a testtudatot, megtanuljuk szeretni önmagunkat.

"A szétnyílt hasizomról: A terhesség alatt nagyon sok esetben sérül az egyenes hasizom, eltávolodik egymástól a köldök vonalában, függőleges irányban. Ennek rengeteg oka lehet, amelyeket azonban kiküszöbölni nem lehet. A hasizomnak esztétikai funkciója mellet kitámasztó és megtámasztó szerepe is van. Ha sérül, sajnos nem tudja ellátni feladatait, amely nagyon megnehezítheti az anyukák életét és bizony a baba emelgetése miatti fokozott terhelés miatt komoly betegségek is kialakulhatnak (pl.: sérvek, vizeletvisszatartási problémák). Ha megtanuljuk helyesen használni az izmainkat és a megfelelő gyakorlatokat végezzük, a hasizmok képesek megerősödni és az izmok közötti rés minimálisra csökkenthető."

Részvételi díj: 8.000 Ft / fő
Rendezvényünket minimum 3 fő esetén tudjuk megtartani, jelentkezés menete:
- kérjük, hozd létre saját fiókodat (regisztráció) a www.balerina.hu oldalon
- jelezd nekünk, az info@balerina.hu e-mail címen, vagy a +36 20 311-1760-as telefonszámon, vagy személyesen Központunkban, ha szeretnél részt venni. Minden jelentkezővel felvesszük a kapcsolatot!

A 3 órás tanfolyamra egyszer kell eljönni, ahol átbeszélünk mindent, amit fontos tudni a hasizmoról és annak hatékony fejlesztéséről. Megismerkedhettek a has felépítésével, az elhízás életviteli és biológiai okaival. Végignézünk minden állítást és tévhitet, kicsit elveszünk a kalóriák, szénhidrátok, zsírok és fehérjék világában. Igény esetén személyre szabott étrendekkel gazdagodhattok. Ezek után megtanuljuk a gyakorlatokat, illetve azt, hogy hogyan lehet a nap minden percében dolgoztatni a hasizmot.

A módszer elsajátítása különösen ajánlott:

- hát- és derékfájdalommal kűzdőknek (igen, a hasizom megerősítése csökkenti, illetve meg is szünteti a panaszokat),
- terhesség utáni mielőbbi regenerálódás miatt,
- a szétnyílt hasizommal kűzdőknek,
- köldöksérv, gerincsérv, porckorongsérv esetén,
- mozgásszegény életvitel esetén,
- hormonális problémával rendelkező lányoknak,
- akik szeretnék felvenni a harcot a plusz kilókkal,
- ... és mindenkinek, aki szeretne egészségesebben élni és szép lapos, izmos hasra vágyik.

LYB -jelentkezem

Kismama kedvezményes bérlet

10 alkalmas kismama jóga bérlet, amely kedvezményes áron biztosít lehetőséget a szülésre való felkészülésre, segíti a csípőnyitást és oktatja a helyes légzést. Minden óra 90 perces, január 25-től, hétfőnként és csütörtökönként 10:30 - 12:00 között. Kedvezményes ár: 15.000 Ft. (1.500 Ft./alkalom).

Megnézem...

Jóga, stretching

A jóga indiai kultúrkörből származó önismereti, szellemi út. Tanulásának fontos sarokköve a tudatosság, amely az élet minden területére kiterjed. A jóga gyakorlója megtanulja megérteni a belsőjében zajló folyamatokat, ezáltal könnyebben megérti a körülötte zajló eseményeket és környezetét.

Megnézem...

Gerinctorna, gerincjóga

Az ülő életmód és a hosszantartó inaktivitás következtében nyakfájdalmak, hátfájás, derékfájás, izomgyengeség, görnyedt tartás, elbillentett medencehelyzet, merevség, beszűkült mozgástartomány alakulhat ki. Természetesen a legbölcsebb a megelőzése mindezeknek, de a már kialakult diszharmonikus állapotokon is sokat javíthat a rendszeres Gerinc torna.

Megnézem...

Személyi edzés

Ha igazán fontos neked az egészséged, és az edzést is komolyan veszed, a lehető legjobb döntés, amit meghozhatsz az, ha felkeresel egy személyi edzőt. Mozgás Központunkban több tapasztalt szakembert is találhatsz, akikkel gördülékenyen megy majd a közös munka.

Megnézem...

« Vissza

 

Ajánlott jegyek, bérletek, termékek